Återhämtning

Efter min utmattning har jag tagit tillvara på återhämtningen mer, både i vardagen på jobb och på fritiden. Den är ju lika viktig att ha i båda delarna. De dagar det bara går i ett på jobbet så är det skönt att kunna ta en kort promenad på lunchen, njuta av vårluften och bara få rensa ut tankarna och fånga in ny energi.

Det har varit en tuff månad (mars) för mig med många utbildningsdagar i jobbet på annan ort och däremellan födelsedagsfirande 40 mil hemifrån, så det har blivit en hel del farande fram och tillbaka. Då är det ännu viktigare att se till att finna tid för återhämtning.

Min återhämtning när jag är borta kan vara att få tillbringa tid på yogamattan eller att ta en promenad med eller utan ljudbok. När det blir för mkt runtom mig ser jag till att smita iväg en kort stund för att inte hamna i en stressad situation.

Tyvärr så har det varit svårt att hinna med återhämtningen under utbildningsdagarna så jag har varit oerhört trött och seg. Det tar enormt på kroppen och sömnen har därmed också blivit lidande. Jag har vaknat vid fyra på nätterna och haft svårt att somna om.

Nu har jag haft två veckor när jag inte har varit iväg på veckorna utan fått arbeta på kontoret. Det har verkligen varit fantastiskt. Sömnen är bättre nu igen och jag har fått sova ordentligt.

Jag inser ju direkt att när jag inte hinner få min återhämtning VARJE DAG så rubbas jag, på det sättet märker jag att jag inte är helt på banan än – men oj så mycket bättre jag mår!

Idag var jag ute på en löptur och det var sjukt jobbigt. Fem delvis lätta och tunga kilometer. Under turen så la jag upp en plan för att komma igång med löpningen igen och det känns bra.

Träningen har för övrigt känts riktigt bra den här veckan, både i torsdags och i fredags kunde jag ta i riktigt ordentligt på spinningen vilket gav mig en skön känsla. Att äntligen få känna utveckling i kroppen av träningen, att känna att jag blir starkare – alltså WOW!

Efter spinningpasset i torsdags.
Under kvällens löptur.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s