Förvirring

Samma vecka som jag var hos företagshälsovården och blev sjukskriven, höll jag pass i skivstång på Friskis. Jag minns först och främst att jag var otroligt stressad när jag kom dit. Plockade fram alla vikter och bräda, släppte in motionärerna och började berätta om passet. Redan då tappade jag begrepp, kom inte på vad orden hette och kände mig allmänt förvirrad.

Glömde bort en övning i uppvärmningen, trots att jag försökte slappna av och inte stressa över det så kom den inte tillbaka, utan vi fick gå tillbaka till övningen innan. Väl när vi skulle plocka upp stången så kom jag inte på vad just ‘stång’ hette. Senare så missade jag fler övningar och kunde inte komma på vad triceps hette.

När passet äntligen var slut så var jag gråtfärdig. Både av utmattning av dålig sömn och av att jag glömt så mycket. Kroppen var slut, känslan var botten.

Jag ville bara att motionärerna skulle gå ut ur salen så jag kunde släppa ut tårarna som höll på trilla över kanten.

Då kom det fram en kvinna och sa att det varit ett sånt roligt pass, jag hade bra musik och hon tyckte jag var så tydlig och instruktiv. Jag blev så överväldigad att tårarna trillade över kanten. Tänkte att mycket säkert gått på rutin och att även om jag tycker jag missat mycket så kanske inte motionärerna märkt det. Tackade för den feedbacken och kvinnan kanske funderade på mina tårar.

När alla gått ut minns jag inte hur jag tog mig ut från salen. Kom någon ny ledare som skulle leda pass eller stängde jag ner elektroniken?

Det jag däremot minns är att jag började på allvar fundera på vad som var fel på mig. Varför fungerade inte kroppen? Varför tappade jag ord?

Jag vet att jag gjorde ett test på nätet om jag hade utmattning och enligt det testet var jag där. Ändå kunde jag inte förstå det.

Jag hade ju fått så många signaler från kroppen. Minnesförluster, tröttheten, vaknandet mitt i natten och inte kunna somna om, tankarna på hur jag skulle fixa arbetsuppgifter på jobbet, frustrationen, gråtandet, koncentrationssvårigheterna, känsligheten över både ljus och ljud, de ständiga ryckningarna i högra ögat…

Men det var där och då efter skivstångspasset som jag med allvar började fundera på att något inte stod rätt till.


2 reaktioner på ”Förvirring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s